Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Další mezinárodní úspěch královédvorského karate

Redakce, Petr Kocmánek / 10.06.2011
Poslední soutěží, kterou karatisté z královédvorského klubu před letními prázdninami absolvovali, byl Czech Open v Ústí nad Labem. Poslední květnovou sobotu tuto soutěž pořádala ústecká Kamura ve sportovním centru Sluneta na Klíších.

Zápolit o celkem 90 pohárů a 340 medailí přijelo více než 400 závodníků z České republiky, Slovenska, Polska, Německa, Arménie, Řecka, Izraele a dokonce až z dalekého jihoamerického Chile.

Soutěž probíhala na 5 zápasištích, zahajovalo se tradičně soutěžemi ve stínových sestavách kata, kde královédvorský oddíl měl pouze jediného zástupce, Matěje Kopeckého, který ale nepostoupil do dalších kol po prohře s jedním z pozdějších medailistů.

Do sportovního zápasu kumite pak nastoupilo všech 6 dvorských karatistů, kteří se této soutěže účastnili. Starším žákům Kopeckému a Hrnčířovi zápasy ve velké konkurenci nevyšly ani podle jejich představ, ani podle představ jejich kouče a skončili tak bez medaile. Jejich starším kolegům se naopak dařilo, Kristýna Drápalíková obsadila bronzovou příčku v kategorii dorostenek, když se jen svým nesoustředěným výkonem připravila o lepší umístění. Mezi dorostenci zápasil Jan Dostál, který si rovněž odvezl bronz a bronzové medaile vybojovaly v kategorii juniorek Simona Šedivá a Martina Janečková, i když každá v jiné váhové kategorii.

Na závěr soutěžní sezony tuto soutěž hodnotím velmi kladně, jak vzhledem k mezinárodnímu obsazení, tak vzhledem k předvedeným výkonům.

Související články
Královédvorští karatisté vybojovali na mezinárodních závodech ve Vamberku medaile

Přečteno 59x
 
12.09.2024 - Ve dnech 17. – 19. září a 24. – 26. září, vždy od 07:20 do 15:30 hod., je hlášena výluka na trati mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem
05.09.2024 - V pondělí 9. září 2024 po poledni dojde ke zprovoznění obchvatu Jaroměře. Napojí se plynule na současný konec dálnice D11 u sjezdu u Hořenic.
28.08.2024 - Ve čtvrtek 5. září je nahlášená výluka mezi Starou Pakou a Železným Brodem, cestující zde přestoupí do náhradních autobusů. Výluka se týká vlaků od šesté ranní do půl šesté odpoledne.
26.08.2024 - V sobotu 24. srpna 2024 byl Den otevřených dveří na obchvatu Jaroměře pro pěší, cyklisty, bruslaře či koloběžkaře. V pondělí 9. září 2024 dojde po slavnostním otevření k jeho zprovoznění pro motoristy.

Volná pracovní místa

Technik pro vodovody a ČOV (obec Vítězná)

Terénní pečovatel/ka (Diakonie ČCE)


Kalendář akcí